Poklad na kopci proti nám

28.10.2019 jsme se přestěhovali do Pekla. Stavba domu nám trvala půl roku a i když není dům zdaleka dokončený, tak si myslíme, že je to hodně dobrej výkon. Doufáme, že na jaře 2020 pohnem se zahradou a třeba se podaří i celá fasáda.

Teď ale k tomu co jsme tady zatím stihli. Skoro nic. Velký břicho z kterýho se na konci ledna vyklubalo roztomilý miminko nám trochu ztěžovalo horskou turistiku i party do rána ve Špindlu.

Každopádně jsme objevili místní poklad a stačilo nám k tomu podívat se z okna. Ne vážně, pořád jsme přemýšleli co to přesně je na tom kopci, kvůli němuž jsme si vybrali náš pozemek, respektive výhledu na něj. Tak jsme se sebrali a v nádherným podzimním počásku vyrazili na průzkum. Autem jsme tam byli zhruba za deset minut a octli jsme s v jinym světě. Narazili jsme tam na krkonošskou chaloupku, která vypadal, že by nám tam mohli dát něco k pití. Sedli jsme si na takové verandě, která vypadala celkem hipstersky, obouchaný zdi a k tomu nový hezký dřevěný nábytek. Nevěřila jsem svým očím když Adam přinesl skvělý kafe a obrovskej čaj. Běžela jsem se na základě jeho referencí podívat dovnitř. Tam čekala super světnička s roztopenýma kamnama, pár stoly k sezení a fakt velkej a hezkej kávovar.

V tu chvíli jsem byla fakt šťastná, protože dát si ve Vrchlabí a nebo ve Špindlu ve městě dobrý kafe je skoro nemožný. Další neuvěřitelná věc byla, že berou karty. V tu chvíli jsem věděla, že Kněžická chalupa bude naší oázou v krkonošské poušti.

Od tý doby jsme tam byli tak desetkrát, zjistili jsme, že mají nejlepší lívance pod sluncem a že nám tohle místo závidí každá návštěva. Všem se totiž chlubíme naším horským pokladem. Zatím jsme neměli špatné jídlo, naopak, obsluha je strašně milá a já už se tam zase těšim!

Pozor ale, ne jen samotná chalupa je zázrak, celkově její okolí je skvělý na procházku snad v každém ročním období. Od jara do podzimu je navíc možnost projet se tam na koni, to máme rozhodně v plánu.

Takže za nás 10 z 10 a jednoznačně nejlepší podnik ve Vrchlabí!

 

Previous
Previous

Doba covidová v Krkonoších